Wat wordt uitgekeerd bij invaliditeit?

Het bedrag dat bij invaliditeit wordt uitgekeerd door de ongevallenverzekering is afhankelijk van een aantal factoren:

  1. Het verzekerde bedrag dat je kiest. Bij het afsluiten van een ongevallenverzekering kun je vaak een keuze maken tussen een aantal verzekeringspakketten. Hoeveel je uitgekeerd krijgt is dus afhankelijk van het verzekerde bedrag wat je zelf kiest. Deze bedragen liggen relatief ver uit elkaar. Bij sommige pakketten krijg je maximaal 10.000 uitgekeerd, terwijl je bij andere pakketten maximaal €150.000 krijgt uitgekeerd.
  2. De verzekeraar die je kiest. Tussen de verschillende verzekeraars bestaan verschillen in premie én in dekkingsvoorwaarden. De ene verzekeraar keert wellicht meer uit dan de ander. De verschillen hierin vind je terug op de pagina: ongevallenverzekering vergelijken
  3. De ernst van het letsel. De exacte hoogte van het bedrag dat er daadwerkelijk wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit is afhankelijk van de ernst van het letsel. Bij volledige invaliditeit zal het verzekerde bedrag in het geheel worden uitgekeerd. Bij gedeeltelijke invaliditeit zal er een percentage van het verzekerde bedrag worden uitgekeerd. Hoe ernstiger het letsel, hoe hoger het percentage zal zijn wat wordt uitgekeerd. Voorbeeld: Bij het verliezen van een arm is de mate van blijvende invaliditeit groter in vergelijking tot het verliezen van een teen. Het uit te keren percentage van het verzekerde bedrag zal in dit geval ook hoger zijn.