Nationale Nederlanden ongevallenverzekering

vanaf € € 4,04

Over de Nationale Nederlanden ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering van Nationale Nederlanden heb je eenmalig recht op vergoeding als jij of een meeverzekerde, door een ongeval blijvend invalide raakt. We leggen je op deze pagina in het kort uit wat je kunt verwachten van de ongevallenverzekering van Nationale Nederlanden.

Dekking

Bij Nationale Nederlanden ben je gedekt als je onverwachts een ongeval meemaakt, waardoor je gewond raakt of komt te overlijden.
Onder ongevallen wordt het volgende verstaan:

 • Verdrinking, verstikking, bevriezing, zonnesteek, uitputting en verhongering.
 • Vergiftiging of inwendig letsel door schadelijke stoffen of dingen inslikt, inademt of in je ogen en oren krijgt.
 • Inwendig letsel, infectie of vergiftiging doordat je in het water valt of springt om iets of iemand te redden.

Standaard heb je recht op een vergoeding als je door een ongeval blijvend invalide raakt. Daarbij kun je bij Nationale Nederlanden zelf kiezen wat voor risico’s je meeverzekerd namelijk:

 • Het overlijden door een ongeluk
 • Tandheelkundige behandeling die een kind jonger dan 19 jaar nodig heeft door een ongeluk.

De hoogte van je premie hangt af van je gezinssamenstelling, de dekking die je kiest en het verzekerde bedrag.

Dekking invaliditeit

Bij blijvend invaliditeit keert Nationale Nederlanden het maximaal te verzekeren bedrag van €250.000 aan de verzekerde uit. De vergoeding hangt voornamelijk af van het lichaamsdeel waaraan de verzekerde invalide raakt en de mate van de blijvend invaliditeit. Daarnaast hangt de uitkering af van het verzekerd bedrag dat je kiest, bekijk voor meer informatie hierover de ongevallenverzekeringvoorwaarde polisvoorwaarden Nationale Nederlanden.

Dekking bij overlijden

In geval van overlijden ontvang je het gekozen uitgekeerd bedrag. Het dekkingsbedrag van Nationale Nederlanden varieert van  €5.000 tot €20.000.

Uitgebreide dekking

De uitgebreide dekking vergoed tandheelkundige behandeling tot max. €500 per ongeval per verzekerde persoon. Je kunt tandartskosten als gevolg van een ongeval bij een kind t/m 19 jaar meeverzekeren.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Je bent niet verzekerd als het volgende gebeurd:

 • Een ongeval met opzet is gedaan of door roekeloos gedrag is ontstaan.
 • Door gevaarlijk werk zoals: werken op een booreiland, dakdekken, duiken, slopen, slachten, varen op zee en racen.
 • Ongevallen door psychische aandoening.
 • Bepaalde lichamelijk aandoening zoals: een tennisarm en verrekte spieren.
 • Ongevallen ontstaan door alcohol of drugs.
 • Poging tot zelfmoord
 • Jongeren onder de 23 jaar zijn niet meeverzekerd door ongevallen, wanneer ze een motor of scooter besturen met een cilinderinhoud van meer dan 49 cc.

Waar ben je verzekerd?

Je bent bij Nationaal Nederlanden wereldwijd gedekt.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Voordat je de verzekering aansluit wordt er een aantal vragen gesteld door Nationale Nederlanden. Deze vragen kunnen invloed hebben op de hoogte van de premie.

Wanneer gaat de dekking in en hoe zeg je een contract op?

De verzekering gaat in op de aangegeven datum op de polis. Bij het niet opzeggen van de verzekering wordt de verzekering telkens voor een jaar verlengd. Daarbij is de  verzekeringstermijn  van Nationale Nederlanden een jaar. Na een jaar verzekerd te zijn is het mogelijk om dagelijks je verzekering opzeggen. Dit kun je doen door een e-mail of brief te sturen naar het e-mailadres van Nationale Nederlanden. Het is ook mogelijk telefonisch je verzekering op te zeggen. Je verzekering eindigt op de gewenste datum die door jou aangegeven wordt.

Polisvoorwaarden

Je leest hier de Polisvoorwaarden ongevallenverzekering Nationale Nederlanden voor meer informatie over de ongevallenverzekering.

Verzekeringskaart

Bekijk hier de verzekeringskaart Nationale Nederlanden ongevallenverzekering.

vanaf € € 4,04