Toch op reis? Denk aan je ongevallendekking

Mocht je er voor kiezen om toch op reis te gaan, dan is het altijd verstandig om te inventariseren waarvoor je gedekt bent, mocht er iets mis gaan. Ondanks de versoepelingen die een aantal landen hebben toegepast, zijn de meeste landen erg voorzichtig met het toelaten van toeristen. Zo is het op Bonaire en Aruba verplicht om een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten, voordat je voet aan land zet.

De kans dat er iets gebeurt op vakantie is doorgaans groter dan thuis. Je onderneemt andere of nieuwe activiteiten en je krijgt vaak te maken met andere verkeerssituaties.
Op reis met ongevallendekking kan om twee manieren:

  1. Reisverzekering met ongevallendekking

Bij een reisverzekering kun je een aanvullende ongevallendekking afsluiten. Hiermee krijg je een vaste vergoeding bij overlijden of blijvende invaliditeit op vakantie. Je sluit de ongevallenverzekering dus af als aanvullende dekking op de reisverzekering. Deze aanvullende module biedt géén dekking bij ongevallen die zich voordoen als je niet op vakantie bent. Op de volgende website kun je een reisverzekering vergelijken met ongevallendekking

  1. Losse ongevallenverzekering

Een losse ongevallenverzekering biedt wereldwijd dekking als je na een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Hiermee ben je dus zowel op vakantie, als thuis verzekerd voor ongevallen en krijg je een vast bedrag uitgekeerd. De kosten van een losse ongevallenverzekering zijn relatief laag. De premies starten al vanaf €2,21 per maand.
Op de volgende pagina kun je de losse ongevallenverzekering vergelijken.

5/5 - (1 stemmen)